Husblogg

Husblogg

Vårt motto:

"Det Gud har sammanfogat behöver snickaren inte limma"

Slutbesiktning 10 oktober

HusbyggetPosted by Familjen Seiver Wed, October 08, 2008 22:08:59

Nu börjar det hända grejer! Badrummet är kaklat och de har också satt upp inredningen där. Vi har tyvärr inga bilder på när de satt upp grejerna, men här kan ni se hur det ser ut kaklat i alla fall. Där "stapeln" är står toastolen.

Blog Image

Och en bild där man kan se fönstret också.

Blog Image

Det är inte ett jättestor badrum, men det får plats det vi behöver. Dock inget badkar, det har vi tänkt att ordna på övervåningen (en bit in i framtiden alltså...).

Så vårt hus ska alltså vara klart på fredag. Då är det inbokat en slutbesiktning kl 11. Vi får hoppas att det ska gå bra, men om allt är som det ska så får vi nyckeln då. Eller ja, den har vi faktiskt redan nu, men det beror på att byggjobbarna strulade till det.

Rickards pappa var förbi huset häromdagen för att kolla läget en tidig kväll och ser då att nyckeln sitter i låset, men inga arbetare i sikte. Så vi fick ta nyckeln eftersom det inte kändes så säkert att ha den i låset!

Så förutom det missödet så verkar det ju gå bra med vårt hus. Det kan man dock inte säga om en av våra granntomter. De har hållit på ett bra tag med att sätta upp en grund för ett hus. Den var lite annorlunda än de andra grunderna och det var betydligt mer jobb med den än de andra. Men så var de äntligen klara och då började det regna...mycket...

Och tydligen så hade allt vatten kommit mot just denna grund pga att dräningen i området inte var klar och då hade den gått sönder. När vi kom dit så var båda långsidorna liksom tryckta utåt. Några timmar senare såg det ut såhär:

Blog Image

Bara att börja om alltså!

Vår tomt verkar dock ha klarat sig helskinnat från ovädret

  • Comments(1)//husblogg.seiver.se/#post1