Maria Sockerbagare

Maria Sockerbagare

Motto

"Man kan både äta kakan och ha den kvar"

Ägg- och mjölkfri tårtbotten

ReceptPosted by Maria Seiver Sun, April 25, 2010 11:56:25
De flesta tårtbottnar är det väl ingen mjölk i men men...Detta recept hittade jag på www.mjolkfri.com och det var verkligen bra. Har testat andra äggfria tårtbottnar tidigare och de har blivit väldigt kompakta - men inte den här!

1 1/2 dl socker
2 msk NoEgg
1/2 dl vatten
2 msk flytande mjölk (och sojafritt) margarin
3/4 dl havredryck

1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Till formen, mjölk- (och sojafritt) margarin och mannagryn.

Så här gör du:

Smörj och bröa (med mannagryn) en rund form, ca 20 cm i diameter. Jag använde en på 24 cm. Blanda de torra ingredienserna, de 4 sista i listan.

Blanda NoEgg och vatten i en bunke och vispa lite med elvisp. Häll i sockret och vispa så att det blir lite fluffigt.

Häll i margarin, havredryck och de torra ingredienserna och vispa snabbt ihop till en slät smet. Bred ut smeten i formen.

Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter i 200 grader. Känn med en sticka om kakan är färdig, stickan ska vara torr. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den på galler.

OBS! Kakan blir inte så hög. Jag kunde dela den i två bottnar, men den blev inte så hög i alla fall. Om man vill ha en riktigt hög tårta så får man göra tre bottnar till en tårta. Men det fungerar alldeles utmärkt att göra 2 bottnar som man delar på mitten.


  • Comments(0)//socker.seiver.se/#post20